Number of the records: 1  

Jablko


  1.  Faber, Michel, 1960- - Author
    Vydání první - 175 stran ; 22 cm
    ISBN 978-80-257-1622-9
      Janiš, Viktor, - Translator
    19. století
     Anglie 19. století
     anglicky psané povídky  historické povídky
    View book information on page www.obalkyknih.cz

    book

    BarcodeLocationSublocationInfo
    2681332220Výměnný fondVýměnný fondDate due 30 days
    2681332221Výměnný fondMLK LočeniceDate due 30 days
    Jablko
    Neobyčejně populární Faberův román Kvítek karmínový a bílý končí větou „Ale teď už je čas, abyste mě nechali jít.“ Přesně to ale mnozí čtenáři nebyli ochotni udělat. Stěžovali si na příliš otevřený konec a zasypali autora dotazy jako: „Co to má znamenat? Co se stalo se Sugar a Sofií? Plánujete pokračování?“ Michel Faber se mu léta bránil. Pak napsal pro svého italského nakladatele jednu povídku jako vánoční dárek. Záhy ho ale napadl námět na druhou, třetí… a najednou měl dost materiálu na celou povídkovou sbírku. V každé z nich „navštívil“ jednu postavu ze světa Kvítku: protivnou komornou Claru (z níž se v této knize stala prostitutka), světáka Bodleyho, dvakrát Sugar, stárnoucího Williama (který se napájí portským a laudanem a dumá, kde se ten jeho život sakra zvrtl), Emmelínu Foxovou a nakonec i Sofii. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Unifikovaný název The apple - new crimson petal stories. Česky
    Údaje o názvuJablko : nové povídky ze světa Kvítku karmínového a bílého / Michel Faber ; přeložil Viktor Janiš
    Část názvuNové povídky ze světa Kvítku karmínového a bílého
    Osobní jméno Faber, Michel, 1960- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Argo, 2015
    ISBN978-80-257-1622-9
    Číslo nár. bibl.cnb002756055
    Dal.odpovědnost Janiš, Viktor, 1974- (Překladatel)
    Forma, žánr anglicky psané povídky * historické povídky
    Konspekt821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    MDT (410.1) , (0:82-321.6) , 821.111-32
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.Knihy

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.