Počet záznamů: 1  

Královské kuře


  1.  Vašák, Jaroslav, 1947-
    Vyd. 1. - Velké Bílovice : TeMi CZ, 2009 - 101 s., [16 ] s. obr. příl.
    ISBN 978-80-87156-29-2 (brož.)
    VaříTeMi ; 12
     kuřecí jídla
     kuchařské recepty
    Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha

    Čár.kódLokaceDislokaceInfo
    2681220871Výměnný fondObK DasnýDoba výp. 30 dní
    2681220872Výměnný fondVýměnný fondDoba výp. 30 dní
    Královské kuře
    Kuře patří vedle vepřového bezesporu k nejoblíbenějším druhům masa. Lze je upravovat na bezpočet způsobů a na naší planetě by se pravděpodobně nenašla krajina, kde by na jídelníčku chyběl pokrm z kuřete. Důvod masové obliby spočívá v jeho snadné přípravě, chuťových přednostech a výživové hodnotě. Konzumují je monarchové, gurmáni i lid obecný. Kuřecí maso vyhovuje i jako dietní pokrm, a tak se není co divit, že receptů jeho kuchyňské úpravy se téměř nelze dopočítat. Mistr kuchařského umění Jaroslav Vašák jich sesbíral tolik, že se s nimi octl v České knize rekordů. A ze své sbírky sestavil tuto kuchařskou knížku. Zahrnul do ní recepty nejrůznějšího původu od Indie až po USA a jeho receptář je vlastně poutí po světových kuchyních. A nejen to, obohatil ji speciálním oddílem receptů úpravy kuřecího masa pocházejících od slavných osobností – panovníků, politiků, umělců a sportovců. Co chutnalo Emilu Zátopkovi nebo co má ráda Alžběta II.? Na čem si smlsne Miroslav Švandrlík nebo čemu holdoval Vlasta Burian? Díky této kuchařce lze nejen připravit chutný pokrm pro rodinu, ale zároveň nahlédnout pod pokličku celebrit. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Údaje o názvuKrálovské kuře / Jaroslav Vašák
    Osobní jméno Vašák, Jaroslav, 1947-
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajeVelké Bílovice : TeMi CZ, 2009
    ISBN978-80-87156-29-2 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb001928267
    Edice Vaří TeMi ; 12
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.55:637.54'65 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.Knihy

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.