Počet záznamů: 1
Vašák, Jaroslav, 1947-
Vyd. 1. - Velké Bílovice : TeMi CZ, 2009 - 101 s., [16 ] s. obr. příl.
ISBN 978-80-87156-29-2 (brož.)
VaříTeMi ; 12
kuřecí jídla
kuchařské receptyČár.kód Lokace Dislokace Info 2681220871 Výměnný fond ObK Dasný Doba výp. 30 dní 2681220872 Výměnný fond Výměnný fond Doba výp. 30 dní Kuře patří vedle vepřového bezesporu k nejoblíbenějším druhům masa. Lze je upravovat na bezpočet způsobů a na naší planetě by se pravděpodobně nenašla krajina, kde by na jídelníčku chyběl pokrm z kuřete. Důvod masové obliby spočívá v jeho snadné přípravě, chuťových přednostech a výživové hodnotě. Konzumují je monarchové, gurmáni i lid obecný. Kuřecí maso vyhovuje i jako dietní pokrm, a tak se není co divit, že receptů jeho kuchyňské úpravy se téměř nelze dopočítat. Mistr kuchařského umění Jaroslav Vašák jich sesbíral tolik, že se s nimi octl v České knize rekordů. A ze své sbírky sestavil tuto kuchařskou knížku. Zahrnul do ní recepty nejrůznějšího původu od Indie až po USA a jeho receptář je vlastně poutí po světových kuchyních. A nejen to, obohatil ji speciálním oddílem receptů úpravy kuřecího masa pocházejících od slavných osobností – panovníků, politiků, umělců a sportovců. Co chutnalo Emilu Zátopkovi nebo co má ráda Alžběta II.? Na čem si smlsne Miroslav Švandrlík nebo čemu holdoval Vlasta Burian? Díky této kuchařce lze nejen připravit chutný pokrm pro rodinu, ale zároveň nahlédnout pod pokličku celebrit. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czÚdaje o názvu Královské kuře / Jaroslav Vašák Osobní jméno Vašák, Jaroslav, 1947- Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Velké Bílovice : TeMi CZ, 2009 ISBN 978-80-87156-29-2 (brož.) Číslo nár. bibl. cnb001928267 Edice Vaří TeMi ; 12 Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55:637.54'65 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. Knihy
Počet záznamů: 1