Počet záznamů: 1  

Lexikon české literatury


  1. Vyd. 1 - Praha : Academia, 2008 - 1082 s.
    ISBN 978-80-200-1670-6 (1. sv. : váz.)ISBN 978-80-200-1572-3 (soubor : váz.)
      Merhaut, Luboš, - Editor
     česká literatura  čeští spisovatelé  nakladatelé a vydavatelé
     slovníky
    Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha

    Čár.kódLokaceDislokaceInfo
    2681211744Výměnný fondVýměnný fondDoba výp. 30 dní
    První část druhého dílu velkoryse pojatého encyklopedického díla, který obsáhne českou literaturu od nejstarších dob do roku 1945. Z celkového počtu asi 3500 hesel zaujímají větší část jména autorů – prozaiků, básníků, dramatiků, ale i překladatelů, literárních kritiků a historiků, a rovněž anonymní díla starší české literatury. Lexikon však také zahrnuje časopisy, sborníky a almanachy, literární sdružení a skupiny, nakladatelství a tiskaře. Každé heslo je rozděleno na část výkladovou a část obsahující bibliografické údaje a soupis další literatury, která se k heslu vztahuje. Stejně jako předešlé svazky je i tento díl vybaven rejstříkem jmen a rejstříkem anonymních děl starší české literatury. Lexikon je neocenitelnou příručkou nejen pro literární vědce, ale i pro historiky, publicisty, učitele a všechny čtenáře s hlubším zájmem o literaturu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Údaje o názvuLexikon české literatury : osobnosti, díla, instituce : dodatky k LČL 1-3, A-Ř. 4, S-Ž. Svazek I, S-T / zpracoval autorský a redakční kolektiv, vedoucí redaktor Luboš Merhaut
    Variantní názvyDodatky A-Ř
    Údaje o vydáníVyd. 1
    Vyd.údajePraha : Academia, 2008
    ISBN978-80-200-1670-6 (1. sv. : váz.)
    978-80-200-1572-3 (soubor : váz.)
    Dal.odpovědnost Merhaut, Luboš, 1961- (Editor)
    Forma, žánr slovníky
    Konspekt821.162.3.09 - Česká literatura (o ní)
    MDT 821.162.3 , (437.3) , 655.41-051 , (038) , 821.162.3-051
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.Knihy

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.